Wat is Aniball?

Wat is Aniball?

Aniball is een medisch hulpmiddel voor natuurlijke bevallingen waarmee een zwangere vrouw o.a. het geboortekanaal kan voorbereiden op de bevalling. Door de prenatale voorbereiding met Aniball is er minder kans op een episiotomie (knip) of ruptuur. Verder kan ze er haar bekkenbodemspieren mee ontdekken en oefenen.

Voorbereiding bevalling met Aniball

Het doel van de oefeningen met de Aniball is om de geboorte van je kindje te vergemakkelijken, de persfase in te korten en het risico op een episiotomie (knipje) of uitscheuren te verkleinen.

Aniball is een medisch product dat in samenwerking met verloskundigen en fysiotherapeuten ontwikkeld is. Het is de beste trainingsmethode gericht op het vermijden van inscheuren of episiotomies tijdens de bevalling.

Het is een bekkenbodemtrainer met als extra functie dat de ballon verder opgepompt kan worden d.m.v. het zwarte handpompje, hierdoor kun je de ballon de omvang geven van een babyhoofdje. Oei, zou je denken, dat wil je toch niet? Uiteraard kun je niet vanaf het begin de ballon al zo ver oppompen, maar door de oefeningen rustig aan en op je eigen tempo op te bouwende wordt je geboortekanaal steeds flexibeler. Na de bevalling herstelt je lichaam zich, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je de boel blijvend op zou rekken (zie ook onze veelgestelde vragen pagina)

Je kunt ongeveer 3-4 weken voordat je uitgeteld bent beginnen met trainen. Ongeveer 20 minuten per dag is voldoende. Na 3-4 weken regelmatig geoefend te hebben is het beoogde resultaat een ballonomtrek van 30 cm te bereiken (wat overeenkomt met de gemiddelde schedelomtrek wanneer het hoofdje naar buiten komt [eivormig]). Dit maakt dat je lichamelijk, maar ook zeker mentaal goed voorbereid bent voor het echte werk!

Bewezen resultaat

In vele Europese en niet-Europese landen worden hulpmiddelen als de Aniball al volop gebruikt en ook aangeraden door gynaecologen en verloskundigen. Door de bevalling te simuleren en daardoor lichamelijk goed voorbereid te zijn, wordt de kans op een episiotomie of ruptuur tijdens de bevalling aanzienlijk verminderd. Onderzoek liet dan ook bijzonder positieve resultaten zien.

Ter vergelijking: Het precentage vrouwen in Nederland met een ruptuur of episiotomie (knip) bij een spontane bevalling was ca. 30% in 2012 (bron: Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu).

Lees meer: Wetenschappelijk onderzoek

Sluit Menu
De waardering van aniball.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 142 reviews.