Wat is Aniball Inco?

Aniball Inco is een medisch goedgekeurde siliconen ballon die ontworpen is om bewuste aanspanning en ontspanning van de bekkenbodemspieren te trainen. Voor een goede werking van het bekkengebied is het noodzakelijk dat we deze spieren leren kennen en bewust kunnen activeren of ontspannen wanneer nodig. Het kan soms moeilijk zijn om de functionaliteit van de bekkenbodem zonder hulp te herstellen. Aniball Inco is een handig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je je spieren actief waarneemt, feedback krijgt over spiercontractie en je helpt bij het ontspannen van je spieren.

Oefening met Aniball Inco wordt gebruikt om:

Symptomen van incontinentie te verminderen

De conditie van de bekkenbodemspieren te verbeteren

Zwakke spieren na de bevalling te versterken

Juiste houding en verlichting van rugpijn te bevorderen

De kwaliteit van het seksleven te verbeteren

Regelmatige training (15 minuten per dag) zorgt voor verbetering binnen ongeveer 3 maanden.

Bekkenbodemspieroefeningen met Aniball Inco helpen de conditie van de bekkenbodem te verbeteren. Aniball Inco is voornamelijk ontwikkeld voor vrouwen die lijden aan ongecontroleerde urinelekkage (incontinentie). Het is echter ook een goede hulp voor de bewuste training van bekkenbodemspieren voor vrouwen die de moeilijkheden hebben ervaren die boven genoemd worden. Zodra u uw bekken weer goed leert gebruiken, verbetert u de stabiliteit en mobiliteit van uw wervelkolom en heupen, vermindert u het risico op hernia en verbetert u uw seksuele ervaringen.

Wat is het verschil tussen Aniball Inco en Aniball geboortetrainer?

De geboortetrainer Aniball is vooral bedoeld als voorbereiding op de bevalling en maakt het mogelijk om de persfase na te bootsen, waardoor je beter weet wat je te wachten staat bij de echte bevalling. De geboortetrainer kan opgepompt worden tot een doorsnee van 30+ cm, een omtrek die ongeveer gelijk is met die van de baby bij geboorte.

Aniball Inco kan niet zo groot opgepompt worden als de Aniball, omdat het alleen bedoeld is als bekkenbodemtrainer. Het oefenen met de Inco is erop gericht de bekkenbodem te versterken en is daarmee niet alleen een goed hulpmiddel voor zwangeren, maar ook voor alle andere vrouwen die kampen met slappe bekkenbodemspieren, urineverlies en instabiliteit. De Aniball Inco is gemakkelijker in te brengen, omdat het wat smaller is dan de Aniball. Als je niet van plan bent om de persfase na te bootsen t.b.v. de bevalling dan raden wij de Inco aan.

Voor vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.