Q&A met verloskundige Danielle de Louw

Voor veel vrouwen is de geboortetrainer Aniball nog een beetje taboe, de gedacht aan de oefeningen met Aniball, het oppompen van een silicone ballon in je vagina, jaagt een beetje schik aan en dat is ook wel begrijpelijk. Toch wordt de Aniball steeds meer verkocht en proberen veel vrouwen het toch, want ‘baat het niet dan schaadt het niet’ is vaak de gedachte. Verreweg de meeste vrouwen zijn na het oefenen met Aniball positief en geven aan dat ze blij zijn dat ze van tevoren geoefend hebben op de bevalling. Ook verloskundigen beginnen het nut ervan in te zien.

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen pagina of stel je vraag hieronder. 

zo ook Danielle de Louw, die met haar praktijk de oefeningen met Aniball actief onder de aandacht brengt en dit medische product ook via de praktijk (Elle! Vrouw & Geboortezorg) verkoopt aan haar cliënten.

Hieronder een aantal vragen die we Danielle stelden over Aniball.

Hoe ben je voor het eerst met Aniball in aanraking gekomen?

Tijdens mijn eigen zwangerschap in 2016 was ik op zoek naar een bekkenbodemtrainer om me beter voor te bereiden op de geboorte. Ik was al bekend met de Epi-no en de werking hiervan en zag positieve resultaten in mijn praktijk van vrouwen die een trainer gebruikt hadden. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op de Aniball.

Waarom raad je Aniball bij je cliënten aan?

Een bevalling is niet niks. Veel vrouwen vinden het spannend en een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Het is goed om je bewust te zijn van je bekkenbodem en te weten wat er gebeurt met je lijf tijdens de bevalling. Naast dat je bekkenbodem alvast went aan het oprekken vind ik met name het mentale aspect belangrijk. Door te trainen met de Aniball ben je dagelijks even bewust bezig met je bevalling en oefen je. Dit sterkt het zelfvertrouwen.

In mijn praktijk zie ik dat vrouwen die getraind hebben met de Aniball de bevalling met meer vertrouwen tegemoet zien en vaak een makkelijkere uitdrijvingsfase hebben.

Wat vind jij het grootste voordeel van Aniball?

Waarom ik fan ben van een bekkenbodemtrainer heb ik hierboven al beschreven.

Het grote voordeel van Aniball ten opzichte van andere bekkenbodemtrainers is de prijs.

Veel bekkenbodemtrainers zijn erg duur en een kindje krijgen is al duur genoeg. Aniball onderscheid zich in prijs en doet absoluut niet onder in kwaliteit.

Breng je Aniball actief onder de aandacht bij jullie cliënten? Zo ja, wanneer?

Rond 34 weken hebben wij het in onze praktijk over de bevalling. Ik neem de Aniball dan mee om uit te leggen hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat zijn de reacties van je cliënten die met Aniball geoefend hebben?

Wij zien veel positieve resultaten bij cliënten die getraind hebben. De eerste reactie die vrouwen geven als ze voor het eerst horen over de Aniball is vaak wat afwijzend, ze kennen het niet en vinden het vaak wat ongemakkelijk om te gaan oefenen. Dit verdwijnt echt na een paar keer en dan wordt het steeds makkelijker. Achteraf hoor ik vaak terug dat vrouwen blij zijn dat ze het gedaan hebben!

Aldus Danielle de Louw,
verloskundige bij Elle! Vrouw & Geboortezorg.