Herstel na bevalling

Herstel na bevalling met Aniball

Ook na je bevalling is trainen met de Aniball een aanrader. Het vermindert eventuele problemen met incontinentie die ontstaan door de verzwakte bekkenbodemspieren na de bevalling. Aniball bereidt je bevalling voor en helpt met herstel na de bevalling.

Urineverlies na de bevalling

Urineverlies tijdens, en een aantal weken na de bevalling, komen vaak voor. In eerste instantie heeft dit te maken met zwangerschapshormonen die ervoor zorgen dat o.a. je bekkenbodemspieren en kraakbeen wat soepeler worden, zodat je baby gemakkelijker op natuurlijke wijze geboren kan worden. Normaal gesproken herstellen de weefsels zich binnen 4 – 6 weken, zodat u geen urineverlies meer heeft. De bekkenbodemoefeningen met Aniball helpen dit herstel te versnellen.

Een andere rede kan zijn dat tijdens de bevalling de bekkenbodemspieren beschadigd zijn, waardoor ze zwakker zijn geworden. Onder andere een langdurige persfase, ruptuur of een knip kunnen hiervan de oorzaak zijn.

Symptomen van incontinentie:

Urineverlies bij het optillen van zware voorwerpen, bij het niezen, hoesten, op trampoline springen

Wakker worden ’s nachts om te gaan plassen

Onvoorspelbaar urineverlies, bijv. bij stress of in de slaap

Onvermogen om urinestraal met behulp van de sluitspier op te houden. Let op: Probeer het slechts eenmalig – nooit de sluitspier tijdens het plassen trainen.

Opm.: Urineverlies komt vaak voor, vooral in de avond, als de spieren van de bekkenbodem al vermoeid zijn geraakt.

Bekkenbodemspieren trainen na bevalling

Door de bekkenbodemspier en de sluitspier van de blaas te trainen maak je je bewust van deze verschillende spieren. Je leert waar de spieren zitten en ze op de juiste manier te spannen en te ontspannen.

Zodra eventuele vaginale wondjes genezen zijn kun je beginnen met het doen van de bekkenbodemoefeningen. Bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat o.a. je blaas afgesloten wordt en het ontspannen van deze spieren zorgt ervoor dat je kunt plassen. Het versterken van deze spieren is daarom essentieel bij het tegengaan van incontinentie.

Als je na je bevalling je spieren weer traint verminder je ook het risico op verzakkingen van de bekkenorganen tijdens de overgang. Het vermogen om een orgasme te ervaren hangt ook van een goede conditie van de bekkenbodemspieren.

Wanneer je alleen een hulpmiddel wilt hebben bij het bekkenbodemspieren trainen en niet de rekoefeningen wilt doen met Aniball dan raden wij de Aniball Inco aan.