Epi-no en Aniball, verschillen en overéénkomsten

Aniball (net als Epi-no Delphine) is een medisch hulpmiddel ter voorbereiding op de bevalling en herstel van de spieren na de bevalling. Het is ontwikkeld om de bekkenbodemspieren te trainen, het geboortekanaal voor te bereiden en om de bekkenbodemspieren te versterken na de bevalling.

Samenwerkende fysiotherapeuten hebben Aniball ontwikkeld en grondig getest volgens de geldende Europese richtlijnen aangaande medische producten. Vele Europese verloskundige raden Aniball dan ook aan.

Epi-no vs. Aniball

Er is een soortgelijk product genaamd Epi-no Delphine dat al eerder dan Aniball op de markt was. De twee worden echter in verschillende landen geproduceerd en kunnen aanzienlijk in prijs verschillen. De siliconen ballon van Aniball wordt geproduceerd in Duitsland en de andere onderdelen buiten de EU. Vervolgens vinden de montage en inspectie van het product plaats in Tsjechië. De Epi-no wordt geproduceerd in Duitsland.

 
 

Voorbereiding bevalling

Betreft het voorbereiden op de bevalling, doen de geboortetrainers Aniball en Epi-no Delphine niet van elkaar onder. Deze hulpmiddelen zijn uniek doordat ze de kans op inscheuren of inknippen kunnen verlagen. Je krijgt namelijk meer zelfvertrouwen en controle bij de persfase waardoor je beter kunt luisteren naar de verloskundige. Wanneer de baby langzaam naar buiten komt is er minder kans op uitscheuren.

Onderzoek

Bij onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek laten de Epi-no en de Aniball bijzonder goede resultaten zien.

Bewezen resultaat Aniball (onderzoek 2015):

Ter vergelijking: Het precentage vrouwen in Nederland met een scheur of knip bij een spontane bevalling was ca. 30% in 2012 (bron: Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu). Lees hier meer informatie over hoe vaak een episiotomie of ruptuur voor komt.

Herstel na bevalling

Ook na de bevalling kun je Aniball of Aniball Inco gebruiken voor bekkenbodemoefeningen. Dit is erg nuttig voor het herstel van je bekkenbodemspieren, het gaat namelijk o.a. incontinentie tegen.

Lees meer over: Aniball Inco

Epi-no biedt ook een geboortetrainer met drukmetertje aan. Aniball heeft er echter voor gekozen geen drukmeter toe te voegen, omdat het dan een onnodig hoge prijs krijgt. Aniball moet betaalbaar zijn en naar onze mening maakt een drukmeter het product onnodig duur.
Wanneer het gaat om de voorbereiding op de bevalling en het oefenen van de persfase is een drukmeter hoe dan ook nutteloos.

Voor vrouwen die hun bekkenbodem wel willen trainen, maar niet zwanger zijn of de persfase niet willen oefenen hebben wij de Aniball Inco ontwikkel. De naam zegt het misschien al: oefenen met Aniball Inco helpt om incontinatie tegen te gaan.

(Er is geen connectie of samenwerking tussen Epi-no en Aniball. De twee hulpmiddelen komen van twee verschillende producenten met verschillende eigenaars)

Vragen?